Tym razem ludzie potrzebuja pomocy

Psy którym trzeba pomóc.

Tym razem ludzie potrzebuja pomocy

Postprzez jumbo » Pią Sty 15, 2010 11:11 am

Dzisiaj w nocy stała się straszna tragedia.Właściciele hodowli Lupus Ferratus stracili w pożarze cały dorobek zycia,dom został zrównany z ziemią.Wyszli z pożaru tak jak stali,na szczęscie wszyscy ludzie i zwierzęta żyją.Konstancja obudziła Pana i zdązył uciec z domu,Pani i dziecko byli tej nocy poza domem.Zwierzęta udało się rozlokować dzieki miedzy innymi Tadziowi,Ewie i Złotej Elicie,ja biorę kota pogorzelca,koń koza i suka mają już stałe domy jeszcze tylko pies potrzebuje nowych włascicieli.Tragiczne jest to,że już nie odbudują domu i są skazani na kąt w bloku u rodziców.No i nie maja nawet ubrań,w zwiazku z czym proszę wszystkich o pomoc finansową dla pogorzelcow.W tej chwili nie są w stanie nawet podać numeru konta,bo dokumenty się spaliły.Jak tylko go dostanę zamieszczę na forum.Ja dziekuję w ich imieniu za szybką pomoc i organizacje przedsięwzięcia Cavis leonis,Grande Leonis i Zlotej Elicie i mam nadzieję ze wszyscy się zmobilizujemy,żeby chociaż wspomoc ich drobną sumą,bo w sytuacji kiedy nie ma się nawet butów na zimę kazdy grosz sie liczy.W sprawie psa proszę sie kontaktować ze mną-663767296.
jumbo

Dołączenie: Pon Wrz 28, 2009 7:20 am

Re: Tym razem ludzie potrzebuja pomocy

Postprzez cavisleonis » Pią Sty 15, 2010 1:53 pm

Może każdy się zastanowi jak możemy pomóc Państwu Romulewicz. Ale w tej chwili może byśmy zebrali trochę pieniędzy aby im pomoc Chyba nie ma co dużo dyskutować. tylko szybko działać. Myśle ,że zawierzycie mi iak było to już kiedyś .Podaję konto na ,które można przesłać pieniądze,które następnie przekażę państwu Romulewicz. Trzy dni temu byli u Plutka na kryciu a dzisiaj rano od Kaji dowiaduje się o nięszcześciu jakie ich spotkało.
A to konto na ktore można przekazywać fundusze

37 7999 9995 1690 0429 6004 0001 Skok
Joanna Grzelak
64-100 leszno
ul. Chełmońskiego 40
w tytule prosze wpisac :"Romulewicz"
cavisleonis

Dołączenie: Pon Wrz 21, 2009 10:23 am
Miejscowość: Leszno

Postprzez jumbo » Pią Sty 15, 2010 4:03 pm

Myslę że nikomu nawet nie przyjdzie do głowy zastanawiać się czy wierzyć,sprawa jest oczywista,a Leszno najszybciej bedzie mialo z Romulewiczami kontakt.Z tego co wiem jakaś kasa już jutro pojedzie no i niektorzy zalatwiaja sprawy bezpośrednio przez rodziny i znajomych z Czestochowy.Obyśmy już więcej nie musieli pomagać nikomu w takiej sytuacji.
jumbo

Postprzez leonberger » Pią Sty 15, 2010 4:21 pm

Udało się dopiąć na ostatni guzik transport konia jutro przyjeżdża do leszna dzięki dobremu sąsiadowi koń może przebywać u niego bez dodatkowych opłat tylko za jedzenie to oczywiście tymczasowe rozwiązanie. jeśli ktoś deklaruje jakieś pieniążki mogę je jutro wręczyć a potem mogę czekać na przelew kasa potrzebna jest pewnie w tej chwili!!!! Niestety transport sam będzie kosztował 600zł ale to i tak jest tanio i po znajomościach oczywiście koza jedzie razem z koniem. Pomagamy psom a teraz trzeba pomóc ludzią którzy mają wielkie serce dla zwierząt ....
leonberger
Administrator

Dołączenie: Sob Wrz 19, 2009 10:00 pm

Postprzez jumbo » Pią Sty 15, 2010 5:15 pm

Koń to stara klacz przeznaczona na kiełbasy,która oni uratowali no i przywiazana do niej koza ktora ostatnio zjadla jej ogon.Tak że bidula nie ma szans na to zeby ktoś ją kupil albo wzial do pracy.Dom u Ewy jest jej jedyną szansa tak jak i dla kozy,kot to zwykly dachowiec,na szczęscie ja jestem walnieta kociara i bedzie mial u mnie dozywocie o ile tylko nie urzadzi armagedonu z moim kocurem,wtedy bedzie trzeba myslec,ale mam nadzieje ze chlopak wykaze sie rozumem.A pies to Ch.Pl ma 2,5 roku,HDA,jest po konstancji LWi moim Lukim,niestety jest domonantem szkolonym na stroza domostwa tak ze wymaga wprawnej ręki,z tego co wiem jak kocha to na zaboj,no i nie zgodzi sie z innym samcem,
Jak na razie musze powiedzec ze jest pelna mobilizacja,pieniadze płyna w miarę mozliwosci dających,jeszcze raz dziekujemy wszystkim i mamy nadzieje,ze to nie koniec
jumbo

Postprzez Archisia » Pią Sty 15, 2010 5:31 pm

Ja deklaruje troche kasy, przelew juz zrobilam na konto p.Joanny to moze leonberger taka kwote awansem dla Kornelii przekazac.
Przepraszam, ze tu sie deklaruje ale chcialam wyslac priva do leonberger i niestety niepowidzenie mnie spotkało.
Archisia

Dołączenie: Pią Sty 15, 2010 5:09 pm

Postprzez jumbo » Pią Sty 15, 2010 5:50 pm

Dziękujemy w imieniu Kory,która jest w rozpaczy i bardzo zazenowana całą sytuacją i wzruszona Waszym odzewem .Oni spędzili dziś caly dzień próbując znależć coś na pogorzelisku,są w szoku wydaje im się ze jak maja dom kątem u rodzicow i są razem nic im nie potrzeba ale rzeczywistośc jest inna przecież trzeba będzie wynajac mieszkanie i dorabiać się od przyslowiowej łyzki,dziecko nawet ksiązek do szkoły nie ma.Przez tydzień nie mieli prądu z powodu mrozów w nocy wlączono prąd i doszlo do spiecia instalacji,dodam że mieli zamontowane czujniki dymu ale nie zadzialaly.
jumbo

Postprzez SWEEDY » Pią Sty 15, 2010 6:46 pm

Straszna to rzecz... postaram .....się o trochę pomocy ...zdaje sobie sprawy że to dziura bez dna..ale tym bardziej każda pomoc się liczy...
SWEEDY

Dołączenie: Czw Wrz 24, 2009 2:46 pm

Postprzez jumbo » Pią Sty 15, 2010 7:49 pm

Teraz kiedy sytuacja jest już opanowana przyszedł czas na chwilę refleksji.Kazdy z nas ma swój mały poukladany swiatek lepszy czy gorszy ale nasz,chociaż trochę wykrojony na miar naszych marzeń i nikt nie myśli o tym, że może on w kazdej chwili runąć jak domek z kart.Chwila nieuwagi,zrządzenie losu,niekorzystna aura i my nasi bliscy i nasze zwierzaki możemy zostać pozbawieni tej ostoi,odrobiny poczucia bezpieczenstwa którą budujemy z takim trudem przez lata.Wydaje nam się ze jestesmy niezniszczalni a nasz dom przeżyje wieki,nasze zwierzaki będą z nami do śmierci,tymczasem nikt nie wie co mu jest pisane i kiedy spadnie na niego grom z jasnego nieba.Ważne jest żeby w takiej chwili nie być samemu,wystarczy uśmiech dobre słowo poczucie że ktoś myśli o nas w tak trudnej chwili.Empatia..to tak niewiele.Pomyslcie że dzisiaj Kora i jej rodzina a jutro oby nie my.Różnimy się pogladami mamy sympatie antypatie ale łączy nas jedno leony i ciesze się że w tak trudnych chwilach potrafimy się zjednoczyć w działaniu i współczuciu ponad tymi różnicami.W takich momentach okazuje się kto jest czlowiekiem...
jumbo

Postprzez leonberger » Pią Sty 15, 2010 10:32 pm

Wszystkie osoby które się za mna kątaktowały chciałam poinformować że pieniążki jest to suma 1000 zł zostaną wreczne jutro odbiore je sobie pózniej od p.Tadeusza odatkowo dostałam wsparcie w kosztach transpotru z czego cała suma wynosi 1600zł bardzo wszystkim dziękuje dodam że ta suma jest zebrana od 5 osób także nie jest to mało . Dodatkowo pieniążki również zostały zebrane przez złotą elitę czy p.Kwiatkowskich ... Kaju te refleksjie mam od rana różne .... jesteśmy wszyscy wstrząśnięcie z jednej strony dobrze że wszystkim udało się wyjść z tego bez uszczerbku na zdrowiu, jednak nie ma co ukrywać tragedia tej rodziny jest ogromna.....Rozdawanie podopiecznych i uitrata dachu nad głową to jedna z najgorszych rzeczy które zdarzyć sie mogą
leonberger
Administrator

Dołączenie: Sob Wrz 19, 2009 10:00 pm

Następna

Powróć do Adopcje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość